Uden

Het Kloosterpark appartementencomplex is gelegen aan de Missiezusterslaan 3 tot en met 89. Op korte afstand van Kloosterpark is het levendige centrum van Uden gelegen. Je vindt er een gevarieerd en compleet aanbod van winkels, die garant staan voor een gezellig dagje shoppen. Je kunt er naar hartenlust terrasjes pikken, lekker eten en drinken in één van de vele restaurants en gezellig uitgaan. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen zich vermaken in het Museum voor Religieuze Kunst en in de Pronkkamer. Gaat u met de kleinkinderen op pad? Dan kunt u volop genieten van onder andere BillyBird Park Hemelrijk, Hullie Speelboerderij, de Kinderboerderij of het Udense Zwembad. En vergeet vooral ook het prachtige natuurgebied De Maashorst niet.

Retraitehuis Uden

Het Retraitehuis Uden kwam in 1911 in het bezit van de Congregatie Dienaressen van de Heilige Geest. In eerste instantie was het een opleidingscentrum voor jonge mannen die missionaris wilden worden. De missiezusters van de Congregatie Dienaressen van de Heilige Geest wilden ook graag een afdeling beginnen om jonge vrouwen op te leiden. Er was grond beschikbaar op de Molenheide, tegenover het Missiehuis van de SVD missionarissen, en zo kwamen de missiezusters in 1912 op uitnodiging van de missionarissen naar Uden. Ze werden voorlopig ondergebracht in de school van het Missiehuis. Het aantal studenten in het Missiehuis groeide in korte tijd zo hard dat de missiezusters wegens plaatsgebrek naar het nog in aanbouw zijnde klooster verhuisden. Op 1 december 1913 vond de inwijding van het gebouw plaats, dat nu nog steeds bekend staat als Het Retraitehuis.

Lees meer informatie op  www.missiezusters.org

Het park

De appartementen liggen in de grote, monumentale kloostertuin van Het Retraitehuis. Overal in het park zijn zitgelegenheden die uitzicht bieden op de prachtige natuur en op religieuze erfstukken, zoals de monumentale Lourdesgrot in de kloostertuin. Kloosterpark is gelegen in een veilig, afgeschermd gebied dat alleen toegankelijk is voor bewoners van Het Retraitehuis, het Arnoldusklooster en appartementencomplex Kloosterpark. Hierdoor kunt u op elk moment van de dag, in alle rust en privacy genieten van een ommetje door het park.

Naast het appartementencomplex Kloosterpark bevinden zich nieuwe woonwijken. De omgeving is een groene plek met een vertrouwde dorpse sfeer.

IMG_1240_kl
IMG_0044
DSCN2988 (005)